Owoce pod owsiano-migdałową kruszonką

Pyszny, lekki deser z owocami schowanymi pod owsiano-migdałową kruszonką. Można jeść bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia ;)




Owoce pod owsiano-migdałową kruszonką
Składniki:
1)      400 g borówek albo jagód
2)      kilka malin (opcjonalnie)
3)      100 g płatków migdałowych
4)      100 g płatków owsianych
5)      3-4 łyżki g oleju kokosowego
6)      łyżka soku z cytryny
7)      3 łyżki miodu
8)      2 łyżeczki cynamonu
9)      szczypta imbiru
Sposób przygotowania:
1. Roztapiamy olej kokosowy z miodem, następnie dodajemy płatki owsiane i płatki migdałowe oraz sok z cytryny, cynamon i szczyptę imbiru i chwilę podsmażamy.
2. W kokilkach układamy owoce i posypujemy je migdałowo-owsianą kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 10-15 minut aż kruszonka stanie się rumiana.
Smacznego!






Komentarze