Pyszny, lekki deser z owocami schowanymi pod owsiano-migdałową kruszonką. Można jeść bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia ;)
Owoce pod owsiano-migdałową kruszonką
Składniki:
1) 400
g borówek albo jagód
2) kilka
malin (opcjonalnie)
3) 100
g płatków migdałowych
4) 100
g płatków owsianych
5) 3-4
łyżki g oleju kokosowego
6) łyżka
soku z cytryny
7) 3
łyżki miodu
8) 2
łyżeczki cynamonu
9) szczypta
imbiru
Sposób przygotowania:
1. Roztapiamy olej kokosowy z miodem, następnie
dodajemy płatki owsiane i płatki migdałowe oraz sok z cytryny, cynamon i
szczyptę imbiru i chwilę podsmażamy.
2. W kokilkach układamy owoce i posypujemy je migdałowo-owsianą
kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i
pieczemy około 10-15 minut aż kruszonka stanie się rumiana.
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz