Marynata do mięs z grilla

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Ostatnio my też dołączyliśmy do tego grona miłośników zadymionego jedzenia i próbujemy różnych smaków. 
Jednym z ważniejszych elementów decydujących o smaku grillowanego mięsa jest dobra marynata, która sprawi, że mięso będzie soczyste i pełne smaku i aromatu, dlatego dziś przedstawiam Wam przepis na słodko-kwaśną marynatę z nutką chili. Pasuje ona do różnych mięs, zarówno do karkówki, jak i kurczaka.



Marynata do mięs z grilla

Składniki:

1)  4 łyżki keczupu
2)  2 łyżki octu balsamicznego
3)  sok z 2 cytryn
4)  łyżeczka słodkiej papryki
5)  łyżeczka chilli
6)  3 łyżki miodu
7)  łyżka cukru
8)  sól, świeżo mielony pieprz czarny

Sposób przygotowania: 


Wszystkie składniki marynaty mieszamy do połączenia składników, doprawiamy solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Mięso wkładamy do marynaty na co najmniej godzinę, albo na dłuższy czas.

Smacznego!




Komentarze