Brownie z wiśniami
Składniki:
Na formę o wymiarach 18x30 cm
1) 200 g masła
2) 100 g czekolady gorzkiej
3) 100 g czekolady mlecznej
4) 3 jajka
5) cukier waniliowy (16 g)
6) 160 g cukru
7) łyżka mąki pszennej
8) 300 g wiśni (mogą być mrożone)
9) kakao do oprószenia
Sposób przygotowania:
1. W garnuszku roztapiamy masło i czekoladę i odstawiamy do ostudzenia.
2. Do miski przekładamy jajka, mąkę, cukier i cukier waniliowy i mieszamy rózgą kuchenną. Następnie dodajemy roztopione masło z czekoladą i mieszamy. Na koniec dodajemy wiśnie i mieszamy.
3. Tak przygotowane ciasto przekładajmy do formy o wymiarach 18x30 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy brownie z piekarnika i wierzch posypujemy kakao.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz